Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  7 tipp az alvásminőség javításáért

  Az ajánlott alvásmennyiség elérése vitathatatlanul fontos, mivel ez közvetlenül segíti az immunrendszert és a mentális egészséget. Viszont a világ nagy része napjainkban rossz alvási szokásokkal, a minőségi alvás hiányával és szorongó álmokkal néz szembe.

  Szóval mit tehetünk ennek megváltoztatására? Most összegyűjtöttük a kedvenc tippjeinket és termékeinket a nyugodt éjszakai alvás érdekében.

  1. Rendezd el a környezetedet

  Időzítsd ezt a szokást egy órával a lefekvés előtt. Segíts magadnak egy mini-rutin létrehozásával, azaz egyes tevékenységeket próbálj az alváshoz társítani. Akár feszültségcsökkentő gyertyát gyújtasz, megágyazol, andalító zenét hallgatsz, vagy leengeded a redőnyöket – bármi jó, ami jelzi a testednek, hogy ideje lefeküdni.  

   

  2. A lefekvés előtti órát oszd három részre

  Miután elvégezted az alvóhely rendezésére szolgáló személyes rutint, még kalkulálj be magadnak egy órát lefekvés előttre, amelyet ossz fel három részre: Felkészülés a holnapra, esti énidő és pihenés az ágyban. Ez elősegíti, hogy a tested egy természetes ritmuson keresztül lazuljon el.

  Készülj fel a holnapra: indítsd el első 20 perces szakaszt olyan kis feladatok elvégzésével, amelyek megkönnyítik a reggelt. Készíts vizet az ágyad mellé másnapra, hogy azonnal tudjál inni, amikor felébredsz. Készítsd össze a holnap edzőfelszerelést, hogy mozgással indíthasd a napot. Bármit is kell tenned reggel, ha előkészülsz rá, sokkal könnyebben fog menni és az idődet is kimaxolhatod.

  Esti énidő: ezt a következő 20 perces szakaszt önmagadra fordítsd. Mi az, ami igazán jól esik? Egy alapos smink- és arclemosás vagy egy arcmaszk? Kényeztető arcmasszázs? Tölts húsz percet az esti tisztálkodással és bőrápolással (további tippeket találsz erről a következő lépésekben)!

  Pihenés az ágyban: fejezd be az órát az ágyban való pihenéssel, hogy felkészülj az alvásra. Ez lehet egy kis könyvolvasás, meditálás légzési gyakorlatokkal, (hála)napló vezetés, stb. Ez a húsz perces szakasz nagyszerű arra, hogy megnyugtassa a tested és felkészítse az elmédet alvásra.

   3. Vegyél meleg fürdőt

  A test hőmérsékletének emelése elősegítheti a melatonin termelést, ami segíti a test ellazulását, így javítja az alvást. Erre tökéletes megoldás, ha meleg fürdőt veszel az esti rutin húsz perces „énidő” szakaszában.A fürdővizedhez esszenciális olajokat vagy Epsom-sót is adhatsz a további élmény fokozásához. A hatékonyság érdekében a fürdő során arcpakolást is használhatsz.

   

  4. Készítsd elő a bőrt a reggeli ragyogásra

  Amíg a melatonint termelő fürdőkádat feltöltöd, tisztítsd meg az arcod és a dekoltázsod a Hidratáló arclemosó tej segítségével. Ezt követően vigyél fel pár csepp Luxus arcolajat a bőr kényeztető táplálása érdekében. Hagyd, hogy az olaj tegye a dolgát, a bőröd a neki kellő mennyiséget felszívja belőle. Így ülj be a kádba relaxálni!

   

  5. Masszírozd át az arcodat és a dekoltázsodat

  Az olajos bőrt vizes kézzel masszírozd át a sejtnövekedés és a nyirokfolyadék elvezetésének elősegítése érdekében. Ez segíti a test laza, hidratált és nyugodt állapotának elérését, így javíthatod az alvás minőségét.

  6. Használd az aromaterápiát a pihenéshez

  Csakúgy, mint a fürdőben lévő illóolajok vagy a lefekvés előtt gyújtott gyertya, az illatok jelezhetik az agynak, hogy ideje aludni. A levendula illóolaj tökéletesen ellazít és a nyugtató összetevői segítenek megkönnyíteni a pihenést. Cseppents pár cseppet az ágyneműdre vagy hálóruhádra, vagy egész egyszerűen használd a Dekoltázskrémünket. Csak hunyd be a szemed és lélegezz mélyeket, és hagyd, hogy az illat tegye a dolgát.

   

  7. Feküdj le mindig ugyanabban az időben

  Nagyon fontos, hogy betartsd a megszokott napi rutinodat. Ha minden nap ugyanabban az időben fekszel le és kelsz fel (még hétvégén is), jelentősen növelheted az alvásod minőségét. Ez elősegítheti a tested cirkadián ritmusának beállítását, és magasabb életminőséget hozhatsz létre. Törekedj rá, hogy biztosított legyen az éjszakánkénti 7-9 órás alvás.

   

  Ezeknek a tippeknek az esti rutinba történő beépítésével javíthatod az alvás minőségét és az általános egészségi állapotodat.

  Szép álmokat!

   

   

  Képek forrása: pexels.com