Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  Az L.A. Signature márka születése II.

   

  A hazai alapanyagok himnusza

  Az előző blogposztban a márka születése kapcsán említettem a hazai alapanyagok nagyszerűségét, melyek mellett számos érv szól. Ezek nem csak a bőrápolásra igazak, hanem a gasztronómia területére is. Több párhuzam is vonható a bőrtáplálás és a táplálkozás közé, kezdve a megfelelő külső és belső hidratálástól, de ez majd egy későbbi blogposzt témája lesz, most nézzük a helyi alapanyagok nagyszerűségét.

  Magyarország éghajlata valamint termőföldje nagyon kedvező a minőségi növénytermesztés szempontjából. Mivel hazánk éghajlatában kontinentális, óceáni és mediterrán hatások keverednek, a növényzet is változatos. Megtalálhatók nálunk a kontinentális éghajlatú Kelet-Európa füves pusztái,az óceáni tájakra jellemző lombhullató erdők és a mediterrán eredetű örökzöld növények is.

  A hatalmas kiterjedésű lösztalajjal borított síkságok rendkívül termékenyek, így hazánk  növényvilága meglehetősen gazdag. Bár a csapadék nem bőséges, a növényzet számára általában elegendő mennyiségű eső esik.

  A változatos éghajlatunknak köszönhetően számos gyógynövény található meg a növényeink között, a szakkönyvek nagyjából 1000 fajtát tartanak nyilván.

  Kiemelkedő a gyógyító kamilla, a fekete bodza és a hársfa virága, a rekedtséget, köhögést enyhítő cickafarkfű és a kakukkfű. Ismert a csipkebogyó magas C-vitamin-tartalma, a csalán tisztító és erősítő ereje. A körömvirág jó sebkezelésre, a borsmenta nyugtató és fertőtlenítő hatású, a citromfű és a levendula többek között csökkenti a magas vérnyomást. A mák fájdalomcsillapító hatású, de az ezerjófű – ahogy  a neve is mutatja – nagyon sokféle bajt orvosolhat.

  Az ökológiai lábnyom minimalizálása

  A kiváló minőségű hazai növények és azokból kinyert olajak, hatóanyagok és virágvizek nem csak egyszerűen nagyszerűek, hanem még helyben is vannak, könnyen elérhetőek. A környezetvédelmi tényezőt nem kell bemutatni senkinek. Minél kisebb utat tesz meg a növényi alapanyag a krémes üvegünkig illetve a fürdőszobánk polcáig, annál kisebb az útközben bekövetkezett környezeti terhelés.

  Nem elhanyagolható tényező a helyi emberek és vállalkozások előnyben részesítése sem, szemben a nagy nemzetközi cégekkel. A hazai vállalkozók, akik például az illóolaj lepárlására, a hidrolátumok készítésére vagy az olajütésre építették fel a vállalkozásukat, gyakran manufakturális körülmények között, nem ritkán sokkal magasabb minőséget tudnak felmutatni, mint a lélektelen nagyipari mennyiségben előállított alapanyagok. A manufaktúrájuk, műhelyük látogatható, a feldolgozás módjáról, idejéről, részleteiről pontos információ kapható, és így még közelebbinek érezhetjük magunkhoz a természetet.

   

  Összhangban a természettel

  Ami pedig a legfontosabb érv a hazai alapanyag használata mellett, az egész egyszerűen az, hogy ez a legjobb a bőrünknek, a szervezetünknek. Az evolúciós biológia elmélete szerint együtt fejlődtünk a növényekkel, így több millió éves kölcsönhatásban vagyunk, ezért a növények pont olyan anyagokat fejlesztettek ki, amikre nekünk szükségünk van. Mi pedig azt kezdtük el használni, amit a növények termeltek ki nekünk és ez az összhatásos harmónia, amit élteti a természetes kozmetikát.

  Ezen felül pedig, azok a növények, melyekkel együtt napoztunk, ugyanazon hőmérsékleten, ugyanaz a szél fújt minket, és ugyanannyi eső öntözött, jobban támogatják az egészségünket és szépségünket, mint a teljesen más égöv alatt, más páratartalom mellett termett növények.

  A fenti teóriákra alapozva született meg az L.A. Signature márka, valamint a kizárólag hazai alapanyagokból készült magas minőségű natúrkozmetikumai.

   

  A képek forrása: Pexels.com