Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  Összefoglaló I.

  Ha lemaradtál volna valamelyik blogposztról, akkor most összefoglalva elolvashatod eddig miről is volt szó. Ha valamelyik téma felkeltette az érdeklődésedet, könnyedén elérheted a bejegyzést a linkre kattintva.
  Jó olvasgatást!

  Hitvallás

  A szervezetünk az evolúció során évmilliókon át alkalmazkodott a természethez. A természetben rejlő erőt a hazai alapanyagok himnuszával hirdetem, melynek nem mellékes velejárója az ökológiai lábnyom minimalizálása.

  A normál bőrtől a csodaszép bőrig úgy juthatunk el, ha megismerjük a bőrünk alapvető működését. Az ismereteink által, az elmélet gyakorlatba történő átültetésével kihozhatjuk bőrünk állapotából a maximumot.

  Egyik kulcsfontosságú tényező a szép bőrkép elérésében a hidratálás fontossága. Mind külsőleg, mind belsőleg elengedhetetlen fontosságú a szerveztünk megfelelő mennyiségű vízzel történő ellátása.

  Meg kell adni a szervezetnek, amit megkövetel, de sem kevesebbet, sem többet nem igényel, mint ami az ideális működéséhez szükséges. A szükséges és elégséges elvű bőrápolás mentén egy reggeli, egy esti és egy heti rutin kerül bemutatásra.

  A jó megjelenés 3 fő pillére a megfelelő bőrápolás, táplálkozás és az énidő. Ahhoz, hogy jól nézzünk ki, meg kell adni önmagunknak minden tőlünk telhetőt. Megfelelő táplálkozással és hidratálással kell ellátni a szervezetünket. Megfelelő kozmetikumokkal kell ápolni a bőrünket. Szükséges még a lelkünk megfelelő táplálása is.

  A hitvallás a természetesség mellett című írásomban a természetes alapanyagok több ezer éve bizonyított hatásfoka áll szemben a mesterségesen előállított vegyi anyagok ideiglenes hatásfokával.

  Alapanyagok

   

  Konkrét hidratáló stratégia elemek közül kiemelendők a filmképzők és a vízmegkötő elemek, melyekhez szorosan kapcsolódnak a biológiai fermentációs folyamatok révén megalkotott alapanyagok, mint a tejsav és a hialuronsav. A filmképzők szilárd bevonatot képeznek a bőrön, így megakadályozzák a bőrünk vízpárolgását, míg a vízmegkötők a levegőben és a bőrünk alatt található vizet képesek megkötni.

  A Luxus arcolaj olyan 15 olajból álló gazdag olajkeverék, amely tökéletes tápláló, tisztító és masszázsfunkciót tölt be. A Luxus arcolaj minden bőrtípusra alkalmazható, a bőrjavító és -tökéletesítő tulajdonságai erősítik a bőr védekező képességét.

  Az illatokról szóló írásomban a szaglás funkciójával kapcsolatban, valamint az erdei fenyő és levendula illóolajokról szerezhetünk információkat. Mindkét illóolaj lelkünkre gyakorolt hatásai közül kiemelkedik az önbizalomerősítés.

  A hazai növényi olajok I. blogban részletesen bemutatásra kerül az édesmandula, dió és sárgabarackmag olaj jótékony hatása, valamint ezek mellett a növények származásával kapcsolatos infókat is szerezhetünk.

  L.A. Signature Luxus arcolaj

  Érdekesség

  A 30 tipp a csodaszép bőrért blogposztunkhoz facebook nyereményjáték is tartozott, ahol a legtöbb szavazatot az alábbi tippek kapták:

  3 szavazatot kapott az 5. tipp: Védekezni kell a káros napsugárzástól. A legjobb a nyári nagy melegben kendővel, kalappal, szellős hosszú viselettel, napszemüveggel árnyékolni, és lehetőség szerint az árnyékos oldalon közlekedni.

  4 szavazattal a 16. tipp lett a második leggyakoribb tipp: Az arcmasszázs rendszeres beiktatása a lelkünknek is jót tesz.

  6 szavazatot kapott a 30. tipp: Használj L.A. Signature termékeket :)!

  A kozmetika történelme írásban érdekességek olvashatók ókortól napjainkig, valamit a zöld kémia, a natúr és nutrikozmetikumok témakörökről. A kozmetika olyan gyakorlati tudomány, melynek célja az emberi test szépségének megőrzése, fejlesztése, és az öregedés jeleinek késleltetése. A kozmetika a görög koszmétiké (a csinosítás művészete) szóból származik, amely a görög koszmeó, ‘elrendez, rendben tart, ékesít’ jelentésű szóból alakult ki.

  Estée Lauder Eszti Mentzerként született Amerikába kivándorolt magyar anyától és cseh apától, és a Miskolcról kivándorolt vegyész nagybátyja révén ismerkedett meg a kencekeverés művészetével. Többek között jó értékesítési képességének köszönhetően mára a nevével jelzett márka egy 12 milliárd dolláros kozmetikai nagyhatalommá nőtte ki magát.

  A kezeink védelmében szükségessé vált felhívni a figyelmet arra, hogy a sérült bőr a kórokozók bejutásának lehetséges kapuja. A bőrünk épségének megőrzése érdekében a bőr védő lipidrétegét növényi olajokkal szükséges támogatni, valamint a szennyeződések eltávolítása megfelelő higiéniai termékek segítségével ajánlott.

  A képek forrása: pexels.com