Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról




    newsletter
    newsletter

    Mi a különbség az ásványi és növényi olaj között?

    Leegyszerűsítve, bőrápolási szempontból a bőrtápláló funkció.

    Az ásványi olaj, más néven kőolaj a föld mélyéről kitermelt szerves eredetű ásvány.
    A kőolajat a feldolgozása során alkotóelemeire választják szét, és így nyernek ki sorban benzint, petróleumot, majd gázolajat. A desztillációs maradék a pakura, egy sűrű, fekete, ragacsos és büdös anyag, amit a kozmetikai ipar színtelenre és szagtalanra tisztít. Ez a filléres alapanyag képezi rengeteg kozmetikum alapját, az arckrémektől kezdve az ajakápolókon és sminktermékeken át egészen a babaolajokig.

    Széleskörű elterjedésének oka a nagy mennyiségben történő rendelkezésre állás és az olcsósága. A kezdeti időkben még a sérült bőr gyógyításához jó választásnak tűnt, mert nem irritál, nem allergizál. Nem segíti a bőr regenerálódását, és nem is szívódik fel a sebben. Hatása abban rejlik, hogy légmentesen lezárja a sérülést, így a baktériumok nem tudnak bekerülni a sebbe, ezáltal a további fertőzések elkerülhetők. Egy másik hatása, hogy meggátolja a bőr nedvességének elpárolgását, így a seb nem szárad ki. Mivel nem szívódik fel a bőrbe, a pórusokon megülve gátolja a bőrlégzést és eltömítheti a pórusokat.

    Ha a kozmetikumod összetevői között a következő kifejezések egyikét találod, akkor az kőolajszármazékot tartalmaz: paraffinum liquidum/mineral oil , petrolatum, paraffin.

    Az ásványi olajjal szemben a növényi olajok hidegen préselt változatai pedig színesek, illatosak és tele vannak a növény értékes alkotó elemeiből származó hatóanyagokkal, mint pl. esszenciális zsírsavak, vitaminok, gyulladáscsökkentők, antioxidánsok, stb. A bőrbe felszívódnak és ott kifejtik jótékony hatásukat. A különböző növényi olajok különböző sejtmegújító, regeneráló, faggyúműködést szabályozó funkcióval bírnak, de előfordul bőrfeszesítő, ránckisimító, rugalmasság fokozó és pigmentfolt halványító hatás is.
    Ezen hatások egyikével sem rendelkezik az ásványi olaj.
    Döntsd el Te, mit kensz magadra.

    You don't have permission to register