Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  A hidegen préselt napraforgó olaj, mint fantasztikus bőrápoló alapanyag

  Szereted a klasszikus vasárnapi ebéd jellegzetes rántott étel illatát? Legyen az akár hús, akár gomba, vagy karfiol, a magyar háztartásokban gyakran előfordul a panírozott, olajban sütött étel. Az olaj általában napraforgó olaj, de most nézzük, hogy ez mitől is fantasztikus bőrápoló alapanyag.

   

  A konyhában

  A konyhában a hagyományos finomított étkezési olaj a használatos, amit különböző kémiai eljárásokkal – oldószeres kioldással majd adalékanyagokkal – kezelnek, ezáltal lecitin mentesítenek, szín-, szag-, sav- és nyálkátalanítanak, és ezzel együtt a sok értékes alkotóitól megszabadítanak.

  Sütés során a levegő oxigénje és a magas hőmérséklet miatt a finomítással járó vegyi anyagokkal együtt sok olyan bomlástermék keletkezik, ami nem egészséges, és ami okozza a jellegzetes olajszagot.

  Még mindig sokak fejében él az a tévképzet, hogy a napraforgó olaj rossz, mert a „büdös” olajszag miatt erre asszociálnak.

  Te ne tedd!

  A sajtolóban

  Tudd, hogy a finomított étolajjal szemben a hidegen préselt napraforgó magolaj egy kitűnő olaj, magas vitamin és hasznosanyag tartalommal, amitől egyben egy rendkívüli kozmetikai alapanyag, fantasztikus bőrápoló tulajdonságokkal.

  A hidegen sajtolás során a napraforgómag bekerül a sajtoló gépbe, amit nem engednek 40 fok fölé melegedni – innen ered az eljárás elnevezése – és a mag összes vitamin és hasznos összetevő tartalma bekerül az olajba. A kisajtoláskor keletkezett nyersolaj pedig többszöri szűrés során szép tiszta aranysárga lesz.

  Fontos tudni, hogy a hidegen sajtolt napraforgó olaj nincs kitéve semmilyen kémiai hatásnak, nem kezelik semmilyen vegyi anyaggal. Nagyon értékes, hiszen tele van vitaminnal és esszenciális zsírsavakkal.

  A kozmetikumokban

  Mi imádjuk a hidegen préselt magyar napraforgó olajat.

  A magas vitamin (E, B, C) és ásványi anyag (szelén, vas, cink, foszfor) tartalma miatt kiváló hidratáló, segít megőrizni a bőr nedvesség tartalmát, megakadályozza a bőr kiszáradását.

  Magas E vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, így a szabadgyökök elleni védelemben kiemelkedő hatással bír. Magas linol- és olajsavtartalma miatt képes a bőr feltöltésére, megerősítésére és megnyugtatására.

  Ezek a termékeink tartalmazzák: Luxus arcolaj, Hidratáló komplex arckrém, Hidratáló arclemosó tej, Dekoltázskrém