Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  A skandináv szépségápolás

  Az északi jóléti államokban régóta tudják, hogy a nagyszerű sokszor egyszerű. A híres skandináv lakberendezési designban megjelenő minimalizmus a szépségápolásukra is jellemző. A praktikum a minőséggel és a fenntarthatósággal karöltve jellemzi a (N)ordic beauty-t, ami nem véletlenül indult el világhódító útjára.

  Filozófia

  Miért is olyan jó az északi népek elképzelése a szépségápolásról? A hangsúly a minőségi és helyi alapanyagokon van, holisztikus szemlélettel karöltve. Az N-Beauty jelszava az egyszerű és természetközeli szépségápolás az egészségtől ragyogó kinézetért. A skandináv szépségápolás lényege tehát az, hogy térjünk vissza az alapokhoz. Inkább csak néhány szükséges terméket használjunk, de azok legyenek minőségiek. Büszkék a helyi adottságaikra, és azokat tartják a legmegfelelőbbnek a saját bőrük és hajuk ápolására.

  Meglátásuk szerint “életadó” erő rejlik abban az intenzív és végtelen fényben, amely a skandináv országokban jellemző, és amelyről olyan híresek az északi nyarak. Ez a fény a növényekben és gyümölcsökben különleges alapanyagokká alakul, amelyek képesek a bőrt gyógyítani és újra élettel megtölteni.

  Az Északi-sarkvidék egyedülálló fényciklusa alatt hosszú téli sötétség van 8 hónapon át, melyet 4 hónapos nyár követ. Az itt őshonos növényeknek ezért különösen erős antioxidáns tartalmat tulajdonítanak. A kozmetikumaikban válogatott skandináv növényeket használnak, amelyek lehetővé teszik a természet regenerálódását és egyensúlyának megőrzését. Átgondoltan kiválasztva, nem csak a bőrt tápláló képességük, hanem helyi eredetük és fenntartható forrásuk miatt is.

  Mindezek mellett a legtisztábbnak tartott északi sarki vizet használják fel a kozmetikumaik alkotóanyagaként. Óriási erdei, tengerpartjai és mocsarai között Finnország kivételes természettel, hihetetlenül friss és tiszta forrásvízzel van megáldva. Finnország a Föld egyik utolsó érintetlen szentélye, ahol az egyik legtisztább a víz, 187 000 tóval és 32 000 természetes forrással rendelkezik.

  A skandinávok holisztikus felfogásából eredően nagyon erős kötödésük van a természethez. Ragyogó, élettel teli, hidratált bőr jellemzi őket, de elméletük szerint a legjobb bőrápoló készítmény sem képes csodát tenni, ha az ember nem kiegyensúlyozott és egészséges. Ennek megfelelően nagy hangsúlyt fektetnek a sportolásra, a szociális életre és törekednek a belső harmóniára.

  Összetevők

   

  A sarkvidék élővilágának természetes, évszázadok óta finoman, lassan formálódó, a legszélsőségesebb körülményeket is túlélő erőforrásai kerülnek felhasználásra a skandináv kozmetikumokban. A készítmények aktív, magas koncentrációban jelen lévő, természetes és igen ritka összetevői között akadnak olyanok, melyet az Északi-sark legtávolabbi területeinek szívéből, vagy a sarki óceánok mélyéről származnak.

  Egy fontos északi különlegesség van, ami minden bőrápoló készítménybe bekerül. Ez pedig a kristálytiszta, Sarkvidéki forrásvíz, melyet a természet tisztított, a jégkorszak után kialakult homok- és kavicsrétegeken szűrt. Ez azért különleges, mert alacsony ásványi anyagtartalma és bőrbarát pH-ja tökéletes a bőr hidratálásához.

  Az ősidők óta használják a finn nyírfákat, amelyekről közismert az egészségjavító hatásuk. A nyírfalé szerves és ásványi anyagokban, aminosavakban és hidratáló cukrokban gazdag.

  A törpemálna ritka lappföldi kincs. Az egyedülálló sarkvidéki fényciklus szokatlanul erős szupergyümölcsöt eredményez, rendkívül magas C-vitamin- és antioxidánskoncentrációkkal.

  A hamvaskéreg gomba egy főleg Finnországban található gomba, ahol évszázadok óta használják a népi orvoslásban. A sarkvidéki nyírfák kérgén él, ezért az azokból nyert alapvető tápanyagokat tartalmaz: ásványi anyagok, vitaminok, antioxidánsok.

  A fekete és vörös áfonyát évszázadok óta használják gyógyszerként, és ez a finn étrend fontos eleme, kiváló antioxidáns.

  Az északi szeder és az északi fenyőkéreg-kivonat is gyakori alkotóelem magas antioxidáns tartalmuk miatt.

  Az Északi-sark kör közelében kinyert hangavirág erős gyulladásgátló tulajdonságokkal és fiatalító előnyökkel rendelkezik.

  A savas, nedves területeken és a tőzeg lápokban hűvös hőmérsékleten növekvő pamutfű alkalmazkodott a szélsőséges és kemény időjárási viszonyokhoz. Hidratáló és tápláló, gazdag polifenolokban.

  A homoktövis, ez a szuper bogyó az Omega 7 legjobb forrása világszerte. Ez az egyetlen bogyó, amely az Omega zsírsav 3, 6, 7 és 9 teljes családját és több mint 190 biológiailag hozzáférhető tápanyagot tartalmaz, és ezáltal az olaja nagyon tápláló alkotóelem.

  A skandináv hideg vizekből nyert algák nagyon erős természetes bőrápoló összetevők, hidratáló és öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkeznek.

  A skandináv kozmetikumokban jellemzően a természetes növényi összetevők mellett a fő termékkomponensek a bőr természetes hidratáló elemei, mint a kis és nagy molekulasúlyú hialuronsav. Az egyéb aktív összetevők között megtalálhatók még a glicerin, E- és C-vitamin, niacinamid.

  Márkák

   

  A skandináv szépségipari márkák középpontjában a természetes összetevők állnak, jellemzően letisztult csomagolással. A sok márka közül most három szimpatikus márkát mutatok be röviden.

   

  Lumene egy letisztult és természetességre törekvő finn kozmetikai márka, ami a termékeiben a sarkvidéken élő növényeket használja. A márka szerint a zord körülmények között megélő bogyók a legerősebb, legellenállóbb növények, melyek jótékony hatással vannak a bőrre is. Fenntartható forrásból származó természetes hatóanyagokat használnak, ügyelve arra, hogy megőrizzék a környezet egyensúlyát. A bőrápolásban harmóniára és egyszerűségre törekednek. Az autentikusan skandináv alapanyagoknak köszönhetően céljuk, hogy segítsék a nőket a természetesen ragyogó megjelenés megteremtésében.

   

  A Flow Cosmetics jelszava, hogy valóban jó termékek csak jó alapanyagokból készülhetnek. Finn márkaként büszkék finn származásukra, ezért termékeinkben is finn alapanyagokat használnak fel a teljes szépségápolási vonalon. Az összes felhasznált növény a lehető legtisztább, és északi növényekből származik, ahol az éjféli nap lehetővé teszi a növények számára hihetetlenül magas szintű védő bioaktív anyagok előállítását.

  Ahol lehetséges, a tartósítószerek minimalizálására törekszenek, ami vízmentes termékek kifejlesztéséhez vezetett. Az egyik olajalapú termékük egyáltalán nem tartalmaz tartósítószert annak biztosítására, hogy a nyers alkotóelemek a lehető legtisztábbak maradjanak. Ha mégis szükséges, akkor a bőr számára teljesen természetes tartósítószereket alkalmaznak.

  Az illóolajok hihetetlenül táplálók és jótékony hatással vannak mind a testre, mind az elmére, ezért tulajdonítanak nagy jelentőséget alkalmazásuknak. Az összes terméket az elejétől a végéig Finnországban fejlesztették ki és gyártották.

  A nulla hulladékkal kapcsolatos gondolkodás úttörőjeként a műanyag csomagolásokat radikálisan csökkentették, és most már csak a pipetták, adagolók és szórófejek esetén használják őket, mivel még nincs ezeket kiváltó megoldás. Néhány termék méretét növelték, ami szintén ösztönzés a kevesebb hulladék keletkezésére.

   

  A svéd L:A Bruket márka a természetes és organikus bőrápolás híveként Svédország nyugati partján, egyszerű filozófiával rendelkezik: innováció a természet, nem pedig a vegyi anyagok által vezérelve.

  Az alapítókat (Mats Johansson & Monica Kylén) a szélsőséges parti viszonyok, illetve a több mint kétszáz éves SPA kultúra ösztönözte és ihlette a tápláló és védő receptúrák széles skálájának kialakítására. A márka készítményeinek kialakításakor nagy hangsúlyt helyeztek az érzékszervi élményekre: termékkoncepcióban a készítmények bódító, nyugtató illata a skandináv fürdőkultúra terápiás elemeivel, például a tengeri moszatban való fürdőzés gyakorlatával, vagy az algák kulcsfontosságú hatóanyagként való használatával keverednek. Termékválasztékukban megtalálhatók az arc- és testápolási termékek mellett hidegen sajtolt olajokból készülő szérumok, fürdősók, vagy illatgyertyák is. Csomagulásuk rendkívül letisztult, minimalista.

  Nagy hangsúlyt fektetnek az összetevők tisztaságára, mert a bőr és a haj a leghatékonyabban a természetes molekulákra reagálnak. A termékeiket a funkció és minőség határozza meg – ezért kialakításuk során arra törekedtek, hogy egy szélsőséges éghajlatban, vagy bármilyen helyzet igényeinek megfeleljenek.

  Termékeik célja, hogy fokozatosan felkészítsék a bőrt, hogy hosszú távon jobban teljesítsenek. A gyors átmeneti javítás helyett ezeket a képleteket úgy alakították ki, hogy beilleszkedjenek a napi bőrápolási rutinba, és az évek során az egészséges életmód részét képezzék.