Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  Az igazság a napbarnított bőrről

  Ki ne szeretne bronzbarna bőrszínt, egyenletes barnulást nyaraláskor?

   

  Az, aki tudja, hogy a barnulás nem a jólét és a gazdagság jelképe, hanem a bőr védekező mechanizmusa a nap sugaraival szemben. Míg régebben a dolgozó népek barnultak a kinti munka által és az arisztokrácia védte és óvta a fehér bőrét kalappal, napernyővel, addig a közelmúltban Coco Chanelnak „hála” ez a felfogás megváltozott, és eszerint már az elit engedheti meg magának a nyaraláskor szerzett napcsókolta barna színt.

  Mostanra viszont már illene tudni, hogy ez a barnulás nem egészséges, öregíti a bőrt és a bőrrák kialakulásának is kedvez.

  Ha sikerülne elfogadni és egyben szépnek látni azt a természetes színt, legyen az akár hófehér, akár világos bőrszín, amivel születtél, akkor már sokat tehetnél bőröd egészségének megóvása érdekében. Addig viszont, míg a lebarnult bőrt találod szépnek, szoliba jársz és kifekszel a napra, addig a bőröd idő előtti öregedését idézed elő.

  Minden esetben, amikor a bőr megbetegszik, sérül, vagy túlzott napsugárzásnak van kitéve, a melanociták melanint kezdenek el termelni a bőr védelmére a fény káros behatásaival és más szabadgyökökkel szemben. A melanin a sötét színű pigmentek összefoglaló neve. Ezt a mechanizmust jól fel lehet ismerni a napozáskor, mert ilyenkor a bőr barnábbá válik. Ez a szemmel is látható jele a védőrendszer működésbe lépésének.

  Amíg abban a hitben vagy, hogy szépen barnulsz, addig valójában a bőrödet egy állandó védekezésre kényszeríted, és igazándiból évek múltán nem szép barna, hanem szép ráncos leszel. Persze megvan a bája egy szépen barázdált, mosolygós arcnak is, de ha szeretnél a biológiai korodnál fiatalabbnak kinézni, a bőröd állapotát egészségesen megőrizni, akkor kerüld a közvetlen napfényt.

  Mindig könnyebb megelőzni a bajt, mint orvosolni. Válaszd az utcán és a strandon is a falombok adta árnyékot, védd magad a ruházatoddal és a kiegészítőiddel (sapka, kalap, ernyő, napszemüveg). Egyél sok narancssárga színű zöldséget és gyümölcsöt, ami természetes formájában tartalmazza a béta-karotint, ami kvázi a bőr önvédő rendszerének a melanin melletti alkotóeleme és ápold a bőröd hidratáló és gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású natúrkozmetikumokkal.

  Például L.A. Signature Hidratáló komplex arckrémmel.