Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  Az illatok titkai

  Ha tudod, hogy egy illat jó hatással van rád, érdemes azt kihasználni. Az illatok képesek befolyásolni a hangulatodat és az önbizalmadat is, tehát ha jobban szeretnéd érezni magad a bőrödben, vedd körbe magad olyan illatokkal, amiket igazán szeretsz és kellemesnek érzel.

  Az esőillat titka

   

   

  A földre hulló esőcseppek kioldják a talajból a növények magcsírázását gátló olaját, és a geozmin nevű anyagot, amely bizonyos baktériumok elpusztulása után keletkezik. Ez a két anyag elpárologva gázbuborékok formájában kerül a levegőbe, amit aztán beszippantva mi az eső illatának érzünk. Az esőillatnak van tudományos neve is: petrichor, ami a görög petros (kő) és az ichor (istenek vére) szavakból áll. Nagyon sokan kedvelik az eső illatát, és ennek evolúciós okai vannak. Mivel a víz az éltetője minden életformának, így őseink túlélése is sokban függött tőle. A szárazság a termés és az állatok kipusztulását, és ezáltal az emberiség eltűnését is jelentené. Így nem véletlen, hogy az esőzés és a vele járó illat a mai napig kellemes érzést kelt bennünk, hiszen az életet köszönhetjük neki.

  Jó illatok – jó érzetek

   

   

   

  A különböző illatok jóérzéseket keltenek bennünk. Az agyunknak az a része, ahol a szagokat felismerjük, közvetlenül kapcsolódik az érzelmeket kezelő amigdalához. Ennek köszönhető, hogy egy illat azonnal érzelmeket kelt bennünk, ami aztán a teljes kedélyállapotra is kihat. Az illatok olyan érzéseket is felidézhetnek, melyekhez bizonyos esetekben a pontos emlékkép már nem rendelődik hozzá. Az illatok által rögzült érzések egész életünket végigkísérik, meghatározzák mindennapjainkat, hangulatunkat és közérzetünket. Nemcsoda hát, hogy különösen vonzódunk a kellemes illatokhoz.

  Egyensúlyban önmagunkkal

   

   

  A természetes illóolajok molekulái, miután belélegezted, az orr nyálkahártyáján keresztül jutnak a véráramba. A vérbe kerülve bejutnak az idegrendszerbe és befolyásolják az elmédet. Amikor egy jó illatú kozmetikumot használsz, a kedved is jobb lesz, és máris jobban indul a napod. A természetes illat épp csak beköszön, hoz Neked egy kellemes érzést és illan is tova.

  Amikor a rejtélyes fenyő illat a levendulával találkozik, határozott duót alkotnak. A klasszikus és modern finom keveréke, a belső béke, harmónia és egyensúly illata.

  Mikor ez a duó megszólít, a tisztaság és tisztánlátás üzenetét közvetíti. A gondolatok kitisztulnak, az aggodalmak megszűnnek. A nehéz könnyű lesz, a bizonytalan pedig határozott.

  Képek forrása: pexels.com