Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  newsletter
  newsletter

  Az illatok titkai

  Ha tudod, hogy egy illat jó hatással van rád, érdemes azt kihasználni. Az illatok képesek befolyásolni a hangulatodat és az önbizalmadat is, tehát ha jobban szeretnéd érezni magad a bőrödben, vedd körbe magad olyan illatokkal, amiket igazán szeretsz és kellemesnek érzel.

  Az esőillat titka

   

   

  A földre hulló esőcseppek kioldják a talajból a növények magcsírázását gátló olaját, és a geozmin nevű anyagot, amely bizonyos baktériumok elpusztulása után keletkezik. Ez a két anyag elpárologva gázbuborékok formájában kerül a levegőbe, amit aztán beszippantva mi az eső illatának érzünk. Az esőillatnak van tudományos neve is: petrichor, ami a görög petros (kő) és az ichor (istenek vére) szavakból áll. Nagyon sokan kedvelik az eső illatát, és ennek evolúciós okai vannak. Mivel a víz az éltetője minden életformának, így őseink túlélése is sokban függött tőle. A szárazság a termés és az állatok kipusztulását, és ezáltal az emberiség eltűnését is jelentené. Így nem véletlen, hogy az esőzés és a vele járó illat a mai napig kellemes érzést kelt bennünk, hiszen az életet köszönhetjük neki.

  Jó illatok – jó érzetek

   

   

   

  A különböző illatok jóérzéseket keltenek bennünk. Az agyunknak az a része, ahol a szagokat felismerjük, közvetlenül kapcsolódik az érzelmeket kezelő amigdalához. Ennek köszönhető, hogy egy illat azonnal érzelmeket kelt bennünk, ami aztán a teljes kedélyállapotra is kihat. Az illatok olyan érzéseket is felidézhetnek, melyekhez bizonyos esetekben a pontos emlékkép már nem rendelődik hozzá. Az illatok által rögzült érzések egész életünket végigkísérik, meghatározzák mindennapjainkat, hangulatunkat és közérzetünket. Nemcsoda hát, hogy különösen vonzódunk a kellemes illatokhoz.

  Egyensúlyban önmagunkkal

   

   

  A természetes illóolajok molekulái, miután belélegezted, az orr nyálkahártyáján keresztül jutnak a véráramba. A vérbe kerülve bejutnak az idegrendszerbe és befolyásolják az elmédet. Amikor egy jó illatú kozmetikumot használsz, a kedved is jobb lesz, és máris jobban indul a napod. A természetes illat épp csak beköszön, hoz Neked egy kellemes érzést és illan is tova.

  Amikor a rejtélyes fenyő illat a levendulával találkozik, határozott duót alkotnak. A klasszikus és modern finom keveréke, a belső béke, harmónia és egyensúly illata.

  Mikor ez a duó megszólít, a tisztaság és tisztánlátás üzenetét közvetíti. A gondolatok kitisztulnak, az aggodalmak megszűnnek. A nehéz könnyű lesz, a bizonytalan pedig határozott.

  Képek forrása: pexels.com
  You don't have permission to register