Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról




  Az L.A. Signature márka születése I.

   

  Milyen problémám merült fel, ami elindított a krémkeresés útján?

  Nem találtam számomra megfelelő arckrémet.

  Szerettem volna egy olyan natúrkozmetikumot, ami tele van természetes összetevőkkel, és jó illata van. Ezt a 2 kritériumot fogalmaztam meg első körben, de csak külön-külön fedeztem fel ezeket a tulajdonságokat a termékekben. Vagy gyönyörű összetevő listájú krémet találtam, de illatmentesen illetve inkább natúr illat beütéssel, vagy nagyon jó illatú, viszont inkább túlnyomórészt kemikáliát tartalmazó, a kereskedelemben könnyen elérhető tömegtermékekkel találkoztam.

   

  A neten való keresgélés során bukkantam rá a krémkészítő tanfolyamokra is, ahová először csak a kíváncsiság vitt, de valahogy szerelem lett elsőre. Azt éreztem, hogy igen, ez az amit szívesen csinálok bármikor, ez az amitől flowba kerülök és ha épp nem csinálom, akkor is e körül forognak a gondolataim.

   

  A természetben rejlő erő

  Aztán ahogy egyre jobban beleástam magam a témába, annál inkább érdekelt a krémkészítés minden fortélya, a ható- és alapanyagoktól kezdve az emulgeálás időtartamán át, és egyre erősödött bennem az érzés, hogy még tökéletesebbre lehetne fejleszteni az iskolában tanultakat abból a szempontból, hogy még a környezetvédelmi elvárásoknak is megfeleljen az előállítás.

   

  Több okból is azt gondolom, hogy hagyjuk meg a tahiti nőknek az egzotikus növényeket a hajuk és bőrük ápolására, mert a világ másik feléről feleslegesen utaznak ide a növényi olajak és vajak, mikor itt helyben ugyanolyan kitűnő minőségű alapanyagok állnak rendelkezésre.

   

  Másrészt a természet okosabb nálunk. Egész egyszerűen hiszek a természet erejében. A virágok és a fák javarészt gyógyerővel bírnak, és az a legjobb számunkra, ami a velünk azonos éghajlati és környezeti viszonyoknak megfelelően terem.

   

  Helyi alapanyagok

  Ugyanakkor tisztában vagyok azzal is, hogy például a különböző ekcémás bőrproblémákra a sheavaj gyógyító erejéről ódákat zengenek, nem is vonom ezt kétségbe, (pláne hogy nem vagyok érintett), és azt sem mondom, hogy akinek ez bevált, az ne használja, viszont a normál bőrűeknek igen is hirdetem a helyi alapanyagokban rejlő kiaknázandó lehetőséget a kortalan szépség megőrzése érdekében.

   

  A helyi alapanyagokról bővebb információ a következő blogposztban olvasható.