Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  Hazai növényi olajok I.

  Az L. A. Signature termékekben kizárólag hazai növényi olajokat használunk. Egyrészt a természettel összhangban alakult ki több ezer éve a növények és az emberek evolúciója, és ennek a kölcsönhatásnak az eredményeként a természetes helyi alapanyagok a legmegfelelőbbek a bőrünk számára. Másrészt a hazai alapanyagok a mezőgazdasági adottságoknak (domborzat, éghajlat, talajminőség) köszönhetően magas minőséget képviselnek.

  Sárgabarackmag olaj

  A köztudattal ellentétben a sárgabarack származási helye nem Örményország hanem Kína, Közép-Ázsia. Kétezer éve, a Selyemút mentén kezdett el terjedni, Magyarországra a török hódoltság idején ért el, először Tolna városába, majd később Kecskemét és Gönc is híres sárgabarack-központtá vált. A Prunus armeniaca név jelentése „örmény szilva”, ezért feltételezik, hogy Örményországból származik, de itt is ősi idők óta termesztik.

  Az évszázadok óta ismert sárgabarackmag olaj alkalmazható a bőr, a haj ápolására a puhító, hidratáló, fiatalító és tápláló tulajdonságai miatt.

  A sárgabarack magolaj (Prunus armeniaca) kiváló bőrregeneráló hatása miatt kedvelt kozmetikai alapanyag, a hidegen préselt olaj kitűnő arcápoló elixír.

  Hidratált érzetet és rugalmas tónust ad a bőrnek. Mivel nagyon tápláló, minden bőrtípusra használható. Magas az A-vitamin tartalma, ezért tökéletes a vízhiányos, az érett és az érzékeny bőrre. Megnyugtatja a száraz, illetve a gyulladt bőrt.

  A sárgabarackmag olaj telítetlen zsírokban gazdag. Szerkezete kémiailag nagyon hasonló az emberi faggyú anyagához, ezért jól keverednek, így gyorsan és könnyen felszívódik.

  A szerkezete könnyű, selymes összetételű, ezért ideális választás nyak, dekoltázs és a szem körüli érzékeny területek ápolására is, mivel  kellemes, selymes érzetet hagy maga után. A benne található fitoszterolok, E-vitamin tartalmának köszönhetően erőteljes antioxidáns hatás jellemzi, így regeneráló és revitalizáló hatásával, felveszi a harcot az öregedés jelei ellen.

  A sárgabarackmag bőrápoló olaj vitalitást és ragyogást kölcsönözve visszaadja a bőr régi fényét, tónusát és simaságát.

  Sárgabarack magolajat tartalmaz a Hidratáló komplex arckrém, a Luxus arcolaj, a Hidratáló arclemosó tej és a Dekoltázskrém.

  Édesmandula olaj

   

  Hazánkban a mandula termesztése a 19. század végén kezdődött, amikor a filoxéravész miatt kipusztult szőlők helyére a barackfélék mellett mandulát is telepítettek. Ezek a fajták már beértek Magyarországon. A második nagy telepítési hullámban (1930-as és 40-es években) már magyar fajták telepítése történt. Legjobb termőhelyei a kissé emelkedettebb, védett, déli domboldalak, Baranya megye, Balaton-felvidék.

  A mandulaolajat (Prunus amygdalus dulcis oil) az egyiptomi felső társadalmi réteg már az ókorban használta a masszázsra készített termékekben.

  Napjainkban a mandulaolaj az egyik legnépszerűbb növényi olaj, természetes bőrpuhító, minden típusú bőrre ajánlott. Mivel lassan szívódik a bőrbe, kitűnő alap masszázsolaj, és remek vivőanyag az illóolajok és különböző kozmetikai összetevők hatóanyagai számára.

  A mandulaolaj legnagyobb részét két olyan zsírsavösszetevő (linolsav és olajsav) alkotja, melynek fontos szerepe van a bőr védelmében és a bőr szárazságának megszüntetésében. Hatóanyagai nyugtatják, és rugalmassá teszik a bőrt. A mandulaolaj minden bőrtípusra használható. Kiválóan alkalmas érzékeny bőrűek illetve kisbabák bőrének ápolására.
  Bőrápoló tulajdonságainak köszönhetően a stria elleni krémekben, olajokban szinte kivétel nélkül található mandulaolaj.
  Telítetlen zsírsav tartalma miatt védőréteget képez a bőrön, ezáltal óvja annak hidrolipid köpenyét a külső hatások – például a szél és a hideg – ellen.

  A mandulaolaj megtalálható ezekben a L.A. Signature termékekben: Hidratáló komplex arckrém, Luxus arcolaj, Hidratáló arclemosó tej, Mákos arcradír és a Dekoltázskrém.

  Dióolaj

   

  A diófa a kert bölcs, öreg uralkodója. Magas és szélesen elterülő koronája sok helyet követel. A diófa nálunk őshonos növény; a honfoglaló magyarság vándorlásai során már megismerkedett vele, és itt régi ismerősként találta, gyűjtögette és fogyasztotta termését. A diófák szinte összefüggő állományban a folyókat kísérő galériaerdőkben fordulnak elő; legismertebb eredeti termőhelyük Tiszacsécse és Milota környékén található, ahonnan jó fajtái is származnak.

  A neve, Juglans a Jovis glans, azaz „Jupiter makkja” kifejezésből ered – átvitt értelemben, istennek való termés.

  A dióolaj a többi növényi olaj közül is kiemelkedik a benne található telített és telítetlen zsírsavak kiegyensúlyozott arányával.

  A jótékony omega-3 zsírsavak mindenek fölött az idegrendszer és az agy egészséges működését segítik. A dióolajban extra mennyiségű magnézium van. A dió jó hatással van a bőrre, mivel gazdag stresszoldó és hangulatjavító B-vitaminban, így a bőr szebb, kisimultabb lesz általa. A B-vitamin az antioxidáns E-vitaminnal együtt felveszi a harcot a szabadgyökökkel, így késlelteti az öregedés folyamatát. A száraz bőrűeknek kimondottan ajánlott, mivel a dióolaj hidratálja és táplálja a bőrt, így a bőr egészségesebb és ragyogóbb lesz. Ergoszterol-tartalma (ami a szervezetben a D-vitamin képzésének egyik előzetes alakja) a bőr öregedését késlelteti.

   

  Dióolajat tartalmaz a Hidratáló komplex arckrém, a Luxus arcolaj, a Hidratáló arclemosó tej, a Mákos arcradír és a Dekoltázskrém.

   

   

  A képek forrása: pexels.com