Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról




    newsletter
    newsletter

    Hazai növényi olajok I.

    Az L. A. Signature termékekben kizárólag hazai növényi olajokat használunk. Egyrészt a természettel összhangban alakult ki több ezer éve a növények és az emberek evolúciója, és ennek a kölcsönhatásnak az eredményeként a természetes helyi alapanyagok a legmegfelelőbbek a bőrünk számára. Másrészt a hazai alapanyagok a mezőgazdasági adottságoknak (domborzat, éghajlat, talajminőség) köszönhetően magas minőséget képviselnek.

    Sárgabarackmag olaj

    A köztudattal ellentétben a sárgabarack származási helye nem Örményország hanem Kína, Közép-Ázsia. Kétezer éve, a Selyemút mentén kezdett el terjedni, Magyarországra a török hódoltság idején ért el, először Tolna városába, majd később Kecskemét és Gönc is híres sárgabarack-központtá vált. A Prunus armeniaca név jelentése „örmény szilva”, ezért feltételezik, hogy Örményországból származik, de itt is ősi idők óta termesztik.

    Az évszázadok óta ismert sárgabarackmag olaj alkalmazható a bőr, a haj ápolására a puhító, hidratáló, fiatalító és tápláló tulajdonságai miatt.

    A sárgabarack magolaj (Prunus armeniaca) kiváló bőrregeneráló hatása miatt kedvelt kozmetikai alapanyag, a hidegen préselt olaj kitűnő arcápoló elixír.

    Hidratált érzetet és rugalmas tónust ad a bőrnek. Mivel nagyon tápláló, minden bőrtípusra használható. Magas az A-vitamin tartalma, ezért tökéletes a vízhiányos, az érett és az érzékeny bőrre. Megnyugtatja a száraz, illetve a gyulladt bőrt.

    A sárgabarackmag olaj telítetlen zsírokban gazdag. Szerkezete kémiailag nagyon hasonló az emberi faggyú anyagához, ezért jól keverednek, így gyorsan és könnyen felszívódik.

    A szerkezete könnyű, selymes összetételű, ezért ideális választás nyak, dekoltázs és a szem körüli érzékeny területek ápolására is, mivel  kellemes, selymes érzetet hagy maga után. A benne található fitoszterolok, E-vitamin tartalmának köszönhetően erőteljes antioxidáns hatás jellemzi, így regeneráló és revitalizáló hatásával, felveszi a harcot az öregedés jelei ellen.

    A sárgabarackmag bőrápoló olaj vitalitást és ragyogást kölcsönözve visszaadja a bőr régi fényét, tónusát és simaságát.

    Sárgabarack magolajat tartalmaz a Hidratáló komplex arckrém, a Luxus arcolaj, a Hidratáló arclemosó tej és a Dekoltázskrém.

    Édesmandula olaj

     

    Hazánkban a mandula termesztése a 19. század végén kezdődött, amikor a filoxéravész miatt kipusztult szőlők helyére a barackfélék mellett mandulát is telepítettek. Ezek a fajták már beértek Magyarországon. A második nagy telepítési hullámban (1930-as és 40-es években) már magyar fajták telepítése történt. Legjobb termőhelyei a kissé emelkedettebb, védett, déli domboldalak, Baranya megye, Balaton-felvidék.

    A mandulaolajat (Prunus amygdalus dulcis oil) az egyiptomi felső társadalmi réteg már az ókorban használta a masszázsra készített termékekben.

    Napjainkban a mandulaolaj az egyik legnépszerűbb növényi olaj, természetes bőrpuhító, minden típusú bőrre ajánlott. Mivel lassan szívódik a bőrbe, kitűnő alap masszázsolaj, és remek vivőanyag az illóolajok és különböző kozmetikai összetevők hatóanyagai számára.

    A mandulaolaj legnagyobb részét két olyan zsírsavösszetevő (linolsav és olajsav) alkotja, melynek fontos szerepe van a bőr védelmében és a bőr szárazságának megszüntetésében. Hatóanyagai nyugtatják, és rugalmassá teszik a bőrt. A mandulaolaj minden bőrtípusra használható. Kiválóan alkalmas érzékeny bőrűek illetve kisbabák bőrének ápolására.
    Bőrápoló tulajdonságainak köszönhetően a stria elleni krémekben, olajokban szinte kivétel nélkül található mandulaolaj.
    Telítetlen zsírsav tartalma miatt védőréteget képez a bőrön, ezáltal óvja annak hidrolipid köpenyét a külső hatások – például a szél és a hideg – ellen.

    A mandulaolaj megtalálható ezekben a L.A. Signature termékekben: Hidratáló komplex arckrém, Luxus arcolaj, Hidratáló arclemosó tej, Mákos arcradír és a Dekoltázskrém.

    Dióolaj

     

    A diófa a kert bölcs, öreg uralkodója. Magas és szélesen elterülő koronája sok helyet követel. A diófa nálunk őshonos növény; a honfoglaló magyarság vándorlásai során már megismerkedett vele, és itt régi ismerősként találta, gyűjtögette és fogyasztotta termését. A diófák szinte összefüggő állományban a folyókat kísérő galériaerdőkben fordulnak elő; legismertebb eredeti termőhelyük Tiszacsécse és Milota környékén található, ahonnan jó fajtái is származnak.

    A neve, Juglans a Jovis glans, azaz „Jupiter makkja” kifejezésből ered – átvitt értelemben, istennek való termés.

    A dióolaj a többi növényi olaj közül is kiemelkedik a benne található telített és telítetlen zsírsavak kiegyensúlyozott arányával.

    A jótékony omega-3 zsírsavak mindenek fölött az idegrendszer és az agy egészséges működését segítik. A dióolajban extra mennyiségű magnézium van. A dió jó hatással van a bőrre, mivel gazdag stresszoldó és hangulatjavító B-vitaminban, így a bőr szebb, kisimultabb lesz általa. A B-vitamin az antioxidáns E-vitaminnal együtt felveszi a harcot a szabadgyökökkel, így késlelteti az öregedés folyamatát. A száraz bőrűeknek kimondottan ajánlott, mivel a dióolaj hidratálja és táplálja a bőrt, így a bőr egészségesebb és ragyogóbb lesz. Ergoszterol-tartalma (ami a szervezetben a D-vitamin képzésének egyik előzetes alakja) a bőr öregedését késlelteti.

     

    Dióolajat tartalmaz a Hidratáló komplex arckrém, a Luxus arcolaj, a Hidratáló arclemosó tej, a Mákos arcradír és a Dekoltázskrém.

     

     

    A képek forrása: pexels.com
    You don't have permission to register