Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  Sziasztok normál bőrűek!

  Nektek is kell ápolni a bőrötöket, még ha nincs is különösebb bőrproblémátok, igaz? Normálisnak számítanak a pórusok, bármekkora méretűek is, és időnként pár pattanás is belefér a normál bőr kategóriába ?
  Ahhoz, hogy fenntartsd, illetve elérd a normál bőrállapotot, csupán 3 dologra kell odafigyelned.

   

  1. a bőröd védőrétegét nem szabad bántani

   

  Attól, hogy alapesetben egyenletes a bőrfelszíned, még előfordulhat, hogy húzódik, viszket a bőröd vagy épp zsírosan csillog. Ilyenkor az esetek nagy részében a használt kozmetikum a felelős, mert vagy a felső védőréteget kapja le, ami a húzó, feszülő érzést okozza, vagy a faggyúmirigyet készteti túltermelésre, amitől pedig csillog, zsírosan fénylik a bőr.

  Relatíve egyszerű visszabillenteni a normál állapotba a bőröd működését. A védőréteg nem szereti az erős tenzidet, savat és lúgot ezért ezeket kerüld. Nézd meg az általad használt termék címkéjén az összetevő listát, és ha az első összetevők között megtalálod az SLS, SLeS, alcohol feliratok valamelyikét, akkor kerüld a termék használatát.

   2. a megfelelő minőségű bőrtáplálás

   

  A megfelelő táplálás a természetes és biztonságos alapanyagokon alapul. Az olajok közül a hidegen préselt növényi olajokat részesítsd előnyben a kőolajszármazékok (Paraffinum Liquidum/Mineral Oil) helyett.

  A hatóanyagoknál fontos, hogy a hormonháztartásodat ne zavarják meg, így az egészség szempontjából az a legbiztonságosabb, ha a bőrazonos hatóanyagok (pl hialuronsav, glicerin, urea) segítik a normál bőrműködést.

  3. gondos fényvédelem

   

  A legbiztonságosabb fényvédelem az maga az árnyék. Ne menj a tűző napra, védd a bőröd kalappal, napszemüveggel és hosszú, szellős ruházattal, valamint a bőrödet belülről tápláld piros és narancs színű növényi ételekkel, mint pl. paradicsom, sárgarépa, sárgabarack. Használj antioxidáns és bőrnyugtató hatóanyagokat tartalmazó bőrápoló szereket.

  Csak hagyd a bőrödet normálisan működni. Kerüld az irritációt, ápold megfelelően, és cserébe szép, egészséges, kényelmes bőrkép lesz a jutalmad.