Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  A szükséges és elégséges elvű bőrápolás

  A bőrtáplálás nagyon szorosan összefügg a táplálkozással, bőrünk állapotát nagyban befolyásolja az elfogyasztott táplálék minősége, milyensége és gyakorisága, és az alkalmazásuk kapcsán is több párhuzam is vonható a két táplálási elmélet közé.

  Mint ahogy a szervezetünk számára túlterhelő a svédasztalnál a tányérunkra felpakolt hét fogást egyszerre megenni és megemészteni, ugyanúgy a bőrünk számára is megerőltető egy bőrápolási rutin alkalmával hét kozmetikum feldolgozása. Meg kell adni a szervezetnek, amit megkövetel, de sem kevesebbet, sem többet nem igényel, mint ami az ideális működéséhez szükséges.

  Reggeli bőrápolás

  Az éjszakai alvásunk alatt a szervezetünk nem csak pihen és regenerálódik, hanem fontos tevékenységeket is végez, például kitakarít odabent az éjszakai műszak J. Az előző nap szervezetünkbe bekerült és felhalmozódott tápanyagok, salak- és méreganyagok bonyolult folyamatokon keresztül emésztődnek, kiválasztódnak és kiürítődnek. A jól ismert, egyértelműen érzékelhető reggeli toalett látogatáson kívül még egy kevésbé látványos kiválasztódás is történik az éjszaka folyamán. Nemcsak az arcot érintően, hanem az egész bőrfelületünkre történik kiválasztódás és ezek nem csak feltétlenül káros melléktermékek, hanem egyben védő funkciót is ellátó lipidréteget, savköpenyt is alkotó tej-, aminó- és zsírsavak.

  Szóval az előző nap elfogyasztott, az éjszaka folyamán feldolgozott, kiválasztott ételeink , táplálékkiegészítőink maradványai ott vannak a bőrünkön mire felébredünk, ráadásul láthatatlanul.

  Ezeket célszerű úgy eltávolítani, olyan kíméletesen, hogy csak a szükségtelen anyagokat törüljük le, de a védőréteget háborítatlanul hagyjuk. A klasszikus kozmetikumok erős tenzidtartalmú képviselői mindent levisznek az arcunkról, és ezáltal túlmossuk vele az arcot. Ezt kompenzálandó, a bőrünk igyekszik visszaállítani az ideális állapot megnövekedett védőréteg termeléssel, ezért túl fényes, zsíros, túlságosan csillogó bőrképünk lehet.

  Ideális a természetes növényi kivonatokat tartalmazó arclemosó szerek használata. Tökéletes megoldás a szükséges és elégséges elvű bőrtisztító megoldást nyújtó L. A. Signature Fekete bodzás arctonik. Azon kívül, hogy a fantasztikus illatávál már jó érzéssel indítja a reggelünket,  hatóanyag tartalmának köszönhetően kíméletesen távolítja el a bőrre került felesleges extraktumokat, támogatja bőrünk egészséges működését. A vitalizáló bodzavirág hidratálja, feszesíti és rugalmassá teszi a bőrt, beállítja a bőr megfelelő pH értékét. A bőrnyugtató panthenol és hidratáló urea tartalma hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő, és tökéletes alapot biztosít a hidratáláshoz.

  Az előző posztban említett hidratáló stratégiai elemek közt szereplő Hidratáló komplex arckrém és a Borotválkozás utáni balzsam megfelelő hidratációt és ápolást biztosít egész napra, a bennük található megfelelő mennyiségű víz, növényi olaj és hatóanyag tartalmuk révén.

   

   

  Esti bőrápolás

   

  A több ezer éves evolúciónk során az egyedfejlődésnek még csak a természeti és időjárási viszontagságokkal (hőmérsékletváltozás, különböző pH-jú csapadék, stb.) kellett számolnia,  de a világ fejlődése során a civilizáció kialakulásával a civilizációs ártalmak is jelentkeztek, így már például a gyárkémények, autók kipufogója és egyéb modernkori ártalmak (mesterséges smink készítmények) is érik bőrünket. Ezen kívül természetesen a nappali műszak is dolgozik odabent a szervezetünkben, így napközben is történik kiválasztás. A szervezetünkben nincs leállás.

  Az esti bőrápolás során ugyanúgy fontos tisztítani és ápolni, hidratálni. A napközben kiválasztott anyagok, valamint az egész napos por, szmog és egyéb szennyeződések és az esetleges smink a bőrünk felületén, a külső szarulemezek között megül, és ezektől mindenképp szükséges megtisztítani a bőrünket. Ezáltal biztosítjuk az éjszakai műszaknak a megfelelő kiválasztás bőrfelszínre történő kijuttatását, így semmilyen smink és kosz nem áll a kivezetés útjába, nem tömődnek el a kijáratok, pattanásokat okozva.

  A tisztítás és hidratálás  kettősének biztosítására tökéletes megoldás az L.A. Signature Hidratáló arclemosó tej. Abszolút gyengéd a bőrhöz, az arcbőr természetes védőrétegét olyan gazdag növényi anyagokkal támogatja, mint az értékes sárgabarack-, dió-, napraforgó, szőlő és mandulaolaj. A természetes illatáért a levendula illóolaj felel.  Kíméletesen tisztít, és puha, bársonyos bőrt varázsol.

  A nyak és a dekoltázs érzékeny bőrének pedig a magas olajtartalmú, mégis könnyen beszívódó krém, az L. A. Signature Dekoltázskrém nyújt hatékony védelmet. Segít csökkenti a meglevő ráncokat, lágyítani  a mély barázdákat, valamint a nyakat és a dekoltázst feszessé, bársonyossá tenni. Kiváló minőségű hazai növényi olajokat tartalmaz, mint az értékes sárgabarack-, dió-, napraforgó-, szőlő-, vadrózsa- és mandulaolaj, melyek támogatják a bőr nedvességmegtartó képességét rövid- és hosszútávon is. Erdei fenyő és levendula illóolaj tartalma révén kellemes illata van.

  Heti bőrápolás

  A bőrünk 21-28 naponta történő megújulása következtében a legbelső rétegben születő sejtek kifelé vándorolnak, és a legkülső szarusejtek folyamatosan lelökődnek, így újul meg folyamatosan a bőrünk. Ezek a legkülső, apró bőrdarabkák a hámréteg lemezkéi, ezért is hívjuk hámlásnak a folyamatot, ami felgyorsul a nyári leégéskor is. Ezt a természetes leváló folyamatot kíméletes radírozással tudjuk elősegíteni. Az L.A. Signature Mákos arcradírja egyszerre gyengéden hámlaszt, masszíroz és hidratál. A benne lévő finom mákszemek segítik az elhalt hámsejtek leválását, míg a megújult bőrfelületet a benne található értékes növényi olajok  puhítják, simítják, hidratálják, így okozva kellemesen bársonyos, tiszta bőrérzetet. Mivel mesterséges tenzidet nem tartalmaz, így semmilyen feszülő, húzódó bőrérzet nem lép fel használata után.

  A bőrradírozás hatását fokozni lehet arcolaj előzetes használatával. A bőr felületén és pórusaiban beülő zsírsavakból és porból álló sötét mitesszerek oldására tökéletes megoldást nyújt az olajos arctisztítás elve, miszerint az olaj feloldódik az olajban.

  Az L.A. Signature Luxus arcolaj hidegen sajtolt hazai növényi olajokból, kamilla természetes olajos kivonatából álló, valamint E vitamint tartalmazó gazdag olajkeverék, ami erdei fenyő és levendula illatával igazi wellness élményt biztosít.

  Az olaj és radír kettősét alkalmazva maradéktalanul el tudunk távolítani az szennyeződéseket, és így arcbőrünk nemcsak makulátlanul tiszta lesz, hanem tökéletesen hidratált is.

   

  A képek forrása: HAROM.Studio és canva.com