Hírlevél feliratkozás

Íratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le újdonságainkról
  Alapanyagok II. tejsav – urea – hialuronsav

  Fontos megismernünk mit kenünk a bőrünkre, jó tudni, hogy az alapanyagok hogyan hatnak és működnek. A természetes hidratáló faktorok azok az elemek, melyeket a bőrünk eleve is tartalmaznak. Most ezek közül hármat ismerhetsz meg közelebbről is.

  Tejsav

  A tejsav az egyike a szervezet által termelt természetes hidratáló faktoroknak, a felsőbb bőrréteg hidratáltságának biztosításáért felelős. Feladata a bőr természetes pH értékének, savköpenyének kialakítása, amely az immunrendszert támogatva döntő szerepet játszik a kórokozók elleni védelemben.

  A kiváló hidratáló hatása erősíti a bőr védőrétegét, ezáltal növeli a felsőbb rétegek víztartalmát, hatására a bőr teltebbé, feszesebbé, puhábbá válik.

  A tejsav a kozmetikai termékekben a szőlőcukor fermentálásával nyert növényi alapú sav. Serkenti a kollagén és elasztén termelődését, segítve a bőr megújulását, szerkezetét, valamint fiatalítja, halványítja a bőrelszíneződéseket. A tejsav valószínűleg az egyik legrégibb hatóanyag. A legenda szerint az ókori Egyiptomban Kleopátra savanyú tejben fürdött. És igen, jól gondolta: a savanyú tej a tejsav egyik fő természetes forrása.

  A tejsav egy szupersztár összetevő. Ez egy gyengéd, hidratáló amely friss, sima, egyenletes arcbőrrel és némi öregedésgátló hatással is bír.

  A tejsav az L.A. Signature termékek közül megtalálható a Hidratáló arclemosó tejben, a Borotválkozás utáni balzsamban, a Hidratáló komplex arckrémben és a Mákos arcradírban is.

  Urea

  Az urea, vagy más néven karbamid a felhám természetes összetevője. A normál bőr körülbelül 1% ureát tartalmaz. A bőr természetes hidratáló hatóanyaga, hozzájárul a bőr rugalmasságának és hajlékonyságának megőrzéséhez A hám legfelső rétegében található és képes a környezetéből vízmolekulákat gyűjteni maga köré. Két helyről teszi ezt, a bőr mélyebb rétegéből, azaz irhából és a környezetből, azaz a levegőből. Természetesen ez csak akkor lehetséges, hogy ha a levegőnek megfelelő a páratartalma.

  A karbamid különlegessége, hogy egyszerre gyengéden hámlaszt és hidratál.  Enyhe hámlasztó és erős hidratáló tulajdonságának köszönhetően hatékony egy sor olyan bőrprobléma esetén, amelyek a túlzott szárazsághoz és a rossz működésű bőrgáthoz kapcsolódnak, például ichtiózis, psoriasis, ekcéma és seborrheás dermatitis.  Összességében, a karbamid valódi megbízható, jótékony hatású, és minden hidratáló termék hatásos összetevője.

  Az urea az L.A. Signature Feketebodzás arctonikban és a Hidratáló komplex arckrémben is megtalálható.

  Hialuronsav

  A hialuronsav olyan természetes hidratáló faktor, melynek különleges vízmegkötő képessége van. Úgy viselkedik, mint egy szivacs, akár saját súlyának százszorosát is képes megkötni.  Egy 70 kg-os ember testében például mintegy 15 g hialuronsav van, ennek a fele pedig ráadásul a bőrben található.  A kozmetikumokban alkalmazva biotechnológiai eljárásokkal, növényi forrásokból, fermentációs folyamatok során állítják elő.  A hialuronsav képes a levegő páratartalmából vizet beszívni a bőrbe, ami a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.

  A bőr természetes védőrétegét is erősíti, képes a bőröregedést okozó szabadgyökökkel harcolni, és gyulladáscsökkentő hatása is van.

  Létezik nagy és kis molekula súlyú hialuronsav is.

  A nagy molekulasúlyú hialuronsav kiváló felületi hidratáló, bőrvédő szer, és ozmotikus szivattyúként szolgálhat, segítve a vízben oldódó hatóanyagok mélyebbre behatolását a bőrbe.

  A kis molekulasúlyú hialuronsav kissé mélyebben hidratálhatja a bőrt.

  Az L.A. Signature Borotválkozás utáni balzsamban és a Hidratáló komplex arckrémben mindkét molekulasúlyú hialuronsav megtalálható.